Ota yhteyttä

Täytä oheinen lomake niin olemme tarvittaessa sinuun yhteydessä.

Voit myös halutessasi antaa palautetta sivuistamme.

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Palkinnot

Vuoden 2017 stipendiaatit

Sanna Kumpulainen ja vuoden 2015 stipendiaatti Saara Vänskä, nykyään yhdistyksen jäsen.

Sanna Kumpulainen ja vuoden 2015 stipendiaatti Saara Vänskä,
nykyään yhdistyksen jäsen.

Vuoden 2017 stipendiaateiksi valittiin Nelli Melolinna, Lappeenrannan Teknillinen Yliopisto (LUT) ja Sanna Kumpulainen, Vantaan ammattiopisto (VARIA)

Heidät palkittiin iloisissa tunnelmissa kevätkokouksessamme Helsingissä Töölöön Korjaamolla

Paikalle oli saapunut stipendiään vastaanottamaan Sanna Kumpulainen ja hänen opettajansa koulutusvastaava Markku Leino.

Stipendiaateille annettiin perinteisesti kaksi ennakkotehtävää, joiden perusteella hallitus teki valintansa.

Tänäkin vuonna toivottiin aktiivisuutta ja ideoita siitä, miten saada enemmän naisopiskelijoita alalle ja pohtimaan, miksi LVI-ala sopii naisille siinä missä miehillekin. Kriteerinä opintomenestyksen lisäksi on kyky yhteistyöhön sekä luovuus, sanoo LVI-Naiset ry:n puheenjohtaja Katja Hakoneva.

Molemmat stipendiaatit olivat sitä mieltä, että olisi vanhanaikaista sanoa, että ala ei sopisi naisille. Kumpulainen ja Melolinna myös korostivat oman positiivisen asenteen, motivaation ja sinnikkyyden merkitystä hankalissa tilanteissa.

Nelli Melolinna

Nelli Melolinna

Molemmat stipendiaatit kehuivat LVI-alan monipuolisuutta. LVI-alalta löytyy hyvin paljon erilaisia asennus-, työnjohto- ja asiantuntijatehtäviä. LVI-asentajan työtehtävät ovat hyvin monipuolisia - vaihtelevat jopa päivittäin. Näin ammattitaito erilaisiin tehtäviin säilyy vuodesta toiseen ja lähes joka päivä oppii jotain uutta, kertoo Kumpulainen, joka työskentelee nykyään vakituisessa työsuhteessa asentajana LVI-Mönkkösellä, jossa hän myös suoritti opiskeluajan työharjoittelujaksot.

LVI-alan merkitys kasvaa vuosi vuodelta, mm. koska määräykset kiristyvät ja pyritään jatkuvasti energiatehokkaampiin sekä ympäristöystävällisempiin ratkaisuihin. Joten onkin luonnollista, että LVI-alalla työllistytään nyt ja tulevaisuudessa, kommentoi Melolinna, joka valmistuu ympäristötekniikan diplomi-insinööriksi.

Stipendiaattien mielestä LVI-alan tutuksi tuomisessa nuorille naisille pitäisi nimenomaan hyödyntää niiden alalla jo työskentelevien naisten kokemuksia. Lisäksi tiedon aktiivinen jakaminen oppilaitoksissa riittävän varhaisessa vaiheessa lisäisi ymmärrystä ja kiinnostusta alaa kohtaan. Näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa tulisi stipendiaattien mukaan lisätä, jotta saadaan LVI-alalle uusia, luovia ja rohkeita naisia.

 

Aiemmat stipendiaatit


Tarja uusitalo, vuoden 2016 lvi-nainen

"Tämä on tunnustus kaikille taustalla toimiville arjen sankareille",  kommentoi Uusitalo palkinnonjakotilaisuudessa.

LVI-Naiset ry on valinnut Vuoden 2016 LVI-Naiseksi Vallox Oy:n pitkäaikaisen myyntisihteerin Tarja Uusitalon. Yhdistyksen jäsenten asettamissa ehdokkaissa oli tänä vuonna painotettu kokemusta, yhteistyötaitoja ja asiakaspalveluhenkeä.

Uusitalon valinnassa korostui myös pitkä kokemus. Tarja Uusitalo on tehnyt mittavan uran yhdessä maan johtavassa LTO-laitteita ja huippuimureita valmistamassa yrityksessä. Takanaan hänellä on työuraa alkaen jo vuodesta 1989 myynnin, tarjousten, hinnastojen, LVI-info päivitysten yms. parissa. Uusitalo toteaakin, että pitkän uran ja Valloxin kehityksen myötä hänen työnkuvansa on vuosien saatossa muuttunut ja laajentunut.

 Uusitalo rakentaa vahvasti yhteistyötä ympärillään olevien kollegoiden ja asiakkaiden kanssa. Tätä piirrettä me arvostamme LVI-naisissa, kertoo LVI-Naiset ry:n puheenjohtaja Maarika Maury. Uusitalo on myös tehnyt arvokasta työtä yhdistyksen hallituksessa, jatkaa Maury. 

Otteena valintaperusteista: "Tarja palvelee asiakkaitaan loppuun saakka ja etsii ratkaisun vaikka mistä. Puhelimeen hän vastaa aina. Pikku pöpöt eivät Tarjaa kaada sänkyyn. Vuosikymmenten aikana Tarjasta on tullut suurelle asiakaskunnalle se henkilö Valloxilla, jonka huomaan voi aina asiat jättää. Koskaan ei ole hänen kuultu sanovan työkavereilleen tai asiakkailleen pahasti vaan hiljaisesti ja huomiota sen suuremmin herättämättä Tarja hoitaa hankalammatkin tilanteet"

Uusitalon esimies, Valloxin myyntipäällikkö Juha Suonsivu, vahvistaa myös Uusitalon vankan asiakaspalvelu- ja myyntihengen. On kysymys sitten tilauksesta, tarjouskyselystä, hinnaston päivittämisestä, asiakastietojen hallinnasta tai eri sidosryhmien palvelemisesta, on hänellä aina langat käsissään. Usein soittaessani vastaamattoman puhelun perään saan kuulla: ”Ei hätää, Tarja hoiti jo asian.”

 Uusitalo on opiskellut kauppaopistossa ja suorittanut vakuutustutkinnon sekä markkinointilinjan sihteerintutkinnon. Hän kertoo tulleensa LVI -alalle hieman vahingossa työskenneltyään ennen Loimaalle muuttoaan vakuutusyhtiössä, mutta viihtyneensä nykyisessä myyntisihteerin työssä erinomaisesti: ”Kaupallisesta koulutuksestani on ollut hyötyä työtehtävissä, mutta teknistä osaamistani olen joutunut koko ajan kehittämään. Muun muassa kiristyvät energiamääräykset ja rakennusautomaatio antavat tänä päivänä omat haasteensa kaikille meille LVI-alan toimijoille.”

 

LVI-Naiset ry toimii verkostoitumis- sekä toimintakanavana LVI-alalla oleville naisille. Yhdistys edistää naisten näkyvyyttä alalla ja kannustaa heitä verkostoitumaan sekä kehittymään koulutuksen ja erilaisten tapahtumien avulla. Yhdistyksen toinen tärkeä tavoite on nuorten naisten kiinnostuksen ja mielenkiinnon lisääminen monipuolisia LVI-alan opintoja kohtaan.

Vallox Oy on Loimaalla sijaitseva pääasiassa asumisen ilmanvaihtolaitteita kehittävä ja valmistava yritys. Yritys on yli 40-vuotisen toimintansa ajan ollut sisäilmateknologian kehitystyön suunnannäyttäjä. Energiaa säästävillä Vallox-ilmanvaihtolaitteilla luodaan huoneistoon yksilöllisesti ohjattava, raikas ja terveellinen sisäilmasto, joka lisää asukkaiden hyvinvointia ja pitää rakenteet kuivina. Valloxin liikevaihto oli vuonna 2015 n. 37 miljoonaa euroa, josta noin puolet tuli viennistä.

 
Vuoden 2016 LVI-Nainen julkaistiin 14.10.2016, Finnbuild-messujen yhteydessä pidettävillä LVI-Treffeillä.

Lisätietoja:

Maarika Maury
Puheenjohtaja
LVI-Naiset ry
p.050-5900412

Aiemmin palkitut